Metsikkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsikkö

Metsikkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsikkö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2015 44

v. 2016 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsikkö on noin sijalla 13 000.

Metsikkö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsikkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsikkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Metsikkö

Metsikkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsikkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Metsikkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsikkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsikkötie, Metsikönkatu, Metsiköntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Metsikkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсиккё ("Metsikkjo") tarkoittaa nimeä Metsikkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzickö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsikkö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsikko tai Metsikkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsikkö tai Mete Metsikkö.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsikkö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsikkö i Finland. Surname Metsikkö in Finland.

©Tuomas Salste