Metsola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsola

Metsola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Metsola.

Metsoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 606 max

v. 2014 663

v. 2015 670

v. 2016 671

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsola on noin sijalla 1 300.

Metsola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Metsola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Metsola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Metsola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Metsoloita on 671.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Metsoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 77 Metsolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Metsoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (14 vainajaa), Pyhtää (3), Marttila (3) sekä Mynämäki (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Metsola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Metsola tai Metsolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Metsola

Metsola (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 519 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Metsola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsolagatan, Metsolagränden, Metsolan metsätie, Metsolanaukio, Metsolankaari, Metsolankatu, Metsolankuja, Metsolankulma, Metsolanpiha, Metsolanpolku, Metsolanraitti, Metsolanrinne, Metsolantie, Metsolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Metsola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Metsolat ulkomailla

Ruotsissa Metsola oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсола tarkoittaa nimeä Metsola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsola tai Mete Metsola.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: metsola.com, metsola.eu, metsola.info, metsola.net, metsolat.fi, metsola.fi, metsola.name, metsola.org, metsolat.com, metsolat.eu, metsolat.info, metsolat.name, metsolat.net, metsolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsola i Finland. Surname Metsola in Finland.

©Tuomas Salste