Mettiäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mettiäinen

Mettiäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mettiäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 114 max

v. 2014 103

v. 2015 102

v. 2016 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mettiäinen on noin sijalla 6 600.

Mettiäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mettiäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mettiäinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mettiäinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mettiäinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mettiäisiä on 101.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mettiäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Mettiäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985–1988
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mettiäinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mettiäinen

Mettiäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Mettiäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mettiäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mettiäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mettiäisenpolku, Mettiäisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mettiäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mettiäiset ulkomailla

Ruotsissa Mettiäinen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меттияйнен ("Mettijainen") tarkoittaa nimeä Mettiäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mettiäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mettiäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mettiainen tai Mettiaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metti Mettiäinen tai Mete Mettiäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mettiäinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mettiainen.com, mettiainen.eu, mettiainen.fi, mettiainen.info, mettiainen.name, mettiainen.net, mettiainen.org, mettiaiset.com, mettiaiset.eu, mettiaiset.fi, mettiaiset.info, mettiaiset.name, mettiaiset.net, mettiaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mettiäinen i Finland. Surname Mettiäinen in Finland.

©Tuomas Salste