Mettovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mettovaara

Mettovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mettovaarojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 307 max

v. 2014 435

v. 2015 439

v. 2016 439

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mettovaara on noin sijalla 1 900.

Mettovaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mettovaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1921

Mettovaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Mettovaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mettovaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Mettovaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mettovaara

Mettovaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Mettovaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mettovaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mettovaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mettovaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mettovaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mettovaarat ulkomailla

Ruotsissa Mettovaara oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меттоваара tarkoittaa nimeä Mettovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mettofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mettovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Metta Mettovaara tai Mete Mettovaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Mettovaara

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mettovaara.com, mettovaara.eu, mettovaara.fi, mettovaara.info, mettovaara.name, mettovaara.net, mettovaara.org, mettovaarat.com, mettovaarat.eu, mettovaarat.fi, mettovaarat.info, mettovaarat.name, mettovaarat.net, mettovaarat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mettovaara i Finland. Surname Mettovaara in Finland.

©Tuomas Salste