Mielityinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mielityinen

Mielityinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mielityisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 89

v. 2015 90

v. 2016 90

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mielityinen on noin sijalla 7 300.

Mielityinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mielityinen on melko pitkä nimi.

Mielityinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mielityinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mielityinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mielityinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mielityinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mielityisiä on 90.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–1981

Sana Mielityinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mielityinen

Mielityinen (paikannimi)

Mielityinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mielityinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mielityinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миелитюйнен ("Mijelitjuinen") tarkoittaa nimeä Mielityinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mielitÿin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mielityinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mielikki Mielityinen tai Mies Mielityinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mielityinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mielityinen.com, mielityinen.fi, mielityinen.net, mielityinen.org, mielityinen.eu, mielityinen.info, mielityinen.name, mielityiset.com, mielityiset.eu, mielityiset.fi, mielityiset.info, mielityiset.name, mielityiset.net, mielityiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mielityinen i Finland. Surname Mielityinen in Finland.

©Tuomas Salste