Mielo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mielo

Mielo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mielo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 30 max

v. 2015 22

v. 2016 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mielo on noin sijalla 20 000.

Mielo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mielo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mielo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mielo

Mielo (paikannimi)

Mielo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mielo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mielo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mielo

Mielo on myös etunimi. Vuonna 2016 Mielo oli yhtenä etunimenä 16 naisella. Samaan aikaan Mielo oli 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миело ("Mijelo") tarkoittaa nimeä Mielo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mielikki Mielo tai Mies Mielo.

Samankaltaisia nimiä kuin Mielo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mielo i Finland. Surname Mielo in Finland.

©Tuomas Salste