Miikkulainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miikkulainen

Miikkulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Miikkulaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 394 max

v. 2014 438

v. 2015 442

v. 2016 441

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miikkulainen on noin sijalla 1 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Miikkulainen on melko pitkä nimi.

Miikkulainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Miikkulainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Miikkulaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Miikkulaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Miikkulaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kurkijoki (3 vainajaa), Hiitola (3) sekä Sortavala (3). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Miikkulainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Miikkulainen, Miikkulaisen tai Miikkulaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Miikkulainen

Miikkulainen (paikannimi)

Miikkulainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Miikkulainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Miikkulainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Miikkulaiset ulkomailla

Ruotsissa Miikkulainen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийккулайнен ("Mijkkulainen") tarkoittaa nimeä Miikkulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijckulain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Miikkulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miikka Miikkulainen tai Mii Miikkulainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Miikkulainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: miikkulainen.com, miikkulainen.fi, miikkulaiset.fi, miikkulainen.eu, miikkulainen.info, miikkulainen.name, miikkulainen.net, miikkulainen.org, miikkulaiset.com, miikkulaiset.eu, miikkulaiset.info, miikkulaiset.name, miikkulaiset.net, miikkulaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Miikkulainen i Finland. Surname Miikkulainen in Finland.

©Tuomas Salste