Miilunpohja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miilunpohja

Miilunpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Miilunpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 33

v. 2016 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miilunpohja on noin sijalla 15 000.

Miilunpohja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Miilunpohja on melko pitkä nimi.

Miilunpohja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Miilunpohja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Miilunpohja

Miilunpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Miilunpohja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä painanne.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Miilunpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Miilunpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miilunpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Miilunpohja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлунпохья ("Mijlunpohja") tarkoittaa nimeä Miilunpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijlunbochia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Miilunpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miilunpohja tai Miilo Miilunpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Miilunpohja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Miilunpohja i Finland. Surname Miilunpohja in Finland.

©Tuomas Salste