Miilunpohja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miilunpohja

Miilunpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Miilunpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 33

v. 2016 33

v. 2017 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miilunpohja on noin sijalla 15 000.

Miilunpohja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Miilunpohja on melko pitkä nimi.

Miilunpohja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Miilunpohja on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Miilunpohja

Miilunpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Miilunpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä painanne.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miilunpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Miilunpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miilunpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлунпохья ("Mijlunpohja") tarkoittaa nimeä Miilunpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijlunbochia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Miilunpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miilunpohja tai Miio Miilunpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Miilunpohja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Miilunpohja, Finland.

©Tuomas Salste