Miina: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miina

Miina on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Miinojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miina on noin sijalla 17 000.

Miina-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Miina on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Miina ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2004

Sana Miina tai Miinan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Miina osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Miina esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miinankatu, Miinankuja, Miinanmutka, Miinanpolku, Miinantie, Miinatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Miina

Miina on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Miina oli yhtenä etunimenä 1 627 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 700:s nainen oli etunimeltään Miina. Juuri etunimenä Miina onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 157 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (470).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийна ("Mijna") tarkoittaa nimeä Miina. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miinu Miina tai Miio Miina.

Samankaltaisia nimiä kuin Miina

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Miina i Finland. Surname Miina in Finland.

©Tuomas Salste