Mikkeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mikkeli

Mikkeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mikkelien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mikkeli on noin sijalla 18 000.

Mikkeli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mikkeli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mikkeli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mikkeleitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Mikkelin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1878–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Mikkeli tai Mikkelin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mikkeli

Mikkeli (paikannimi)Katuosoitteissa

Mikkeli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, maastokohde, rautatieliikennepaikka, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mikkeli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mikkeli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mikkelinkatu, Mikkelinkuja, Mikkelintie, Vanha Mikkelintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mikkeli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mikkeli

Mikkeli on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Mikkeli oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Samaan aikaan Mikkeli oli 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миккели tarkoittaa nimeä Mikkeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mickelj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mikkeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mikkel Mikkeli tai Mikaela Mikkeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Mikkeli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mikkeli.com, mikkeli.fi, mikkeli.info, mikkeli.net, mikkeli.org, mikkeli.eu, mikkeli.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mikkeli i Finland. Surname Mikkeli in Finland.

©Tuomas Salste