Minerva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Minerva

Minerva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Minerva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 29

v. 2017 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Minerva on noin sijalla 17 000.

Minerva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1939
Yritykset
perust. 1956–2013

Sana Minerva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Minerva osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Minerva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Minervagatan. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Minerva

Minerva on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Minerva oli yhtenä etunimenä 737 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 700:s nainen oli etunimeltään Minerva. Juuri etunimenä Minerva onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (572 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (165).

Minerva-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 673 henkeä, joiden sukunimi oli MINERVA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Minea Minerva tai Mino Minerva.

Samankaltaisia nimiä kuin Minerva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Minerva, Finland.

©Tuomas Salste