Minerva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Minerva

Minerva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Minerva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Minerva on noin sijalla 17 000.

Minerva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Minerva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Minerva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1999

Sana Minerva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Minerva osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Minerva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Minervagatan. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Minerva

Minerva on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Minerva oli yhtenä etunimenä 715 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 800:s nainen oli etunimeltään Minerva. Juuri etunimenä Minerva onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (556 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (159).

Minerva-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 603 henkeä, joiden sukunimi oli MINERVA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mine Minerva tai Mino Minerva.

Samankaltaisia nimiä kuin Minerva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Minerva i Finland. Surname Minerva in Finland.

©Tuomas Salste