Minni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Minni

Minni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Minni-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Minni on noin sijalla 12 000.

Minni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Minni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Minni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1956–2004
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Minni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Etunimi Minni

Minni on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Minni oli yhtenä etunimenä 688 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 900:s nainen oli etunimeltään Minni. Juuri etunimenä Minni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 45 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (558 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (130).

Minni-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 158 henkeä, joiden sukunimi oli MINNI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli MINNI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Минни tarkoittaa nimeä Minni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Minnie Minni tai Mino Minni.

Samankaltaisia nimiä kuin Minni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Minni i Finland. Surname Minni in Finland.

©Tuomas Salste