Mitro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mitro

Mitro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mitro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 2015 34

v. 2016 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mitro on noin sijalla 15 000.

Mitro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mitro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mitro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917
Lakanneet yritykset
perust. 1977–2001

Sana Mitro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mitro

Mitro (paikannimi)Katuosoitteissa

Mitro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mitro jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mitro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mitro. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mitro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mitro

Mitro on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Mitro oli yhtenä etunimenä 176 miehellä. Juuri etunimenä Mitro onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 35 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (136 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (40).

Mitro-suku ulkomailla

Tšekissä Mitro oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 409 henkeä, joiden sukunimi oli MITRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Митро tarkoittaa nimeä Mitro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mitra Mitro tai Mitri Mitro.

Samankaltaisia nimiä kuin Mitro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mitro i Finland. Surname Mitro in Finland.

©Tuomas Salste