Moisio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Moisio

Moisio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 100:s suomalainen on Moisio.

Moisioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2531 max

v. 1985 2494

v. 2014 2605

v. 2015 2619

v. 2016 2634

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Moisio on noin sijalla 300.

Sanan moisio merkitys on 'takamaille raivattu viljelys, herraskartano'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Moisio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Moisio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Moisio on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Moisio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Moisio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 136 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Moisioita on 2 634.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Moisioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 166 Moision asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Moisioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (19 vainajaa), Lappee (15), Nuijamaa (13) sekä Tampere (13).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Moisio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 114.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Moisio tai Moision esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Moisio

Moisio (paikannimi)Katuosoitteissa

Moisio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 228 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Moisio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Moisio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gamla Moisiovägen, Moisio, Moisio skolväg, Moisiogatan, Moision koulutie, Moision palstatie, Moision Välitie, Moisionkatu, Moisionkuja, Moisionmutka, Moisionpolku, Moisionraitti, Moisionrinne, Moisiontie, Moisiopolku, Moisiotie, Moisiovägen, Pilhan Moisiontie, Vanha Moisiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Moisio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Moisiot ulkomailla

Ruotsissa Moisio oli 70 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 173 henkeä, joiden sukunimi oli MOISIO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мойсио tarkoittaa nimeä Moisio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Moira Moisio.

Samankaltaisia nimiä kuin Moisio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: moisio.com, moisio.eu, moisio.fi, moisio.info, moisio.net, moisio.org, moisiot.com, moisio.name, moisiot.eu, moisiot.fi, moisiot.info, moisiot.name, moisiot.net, moisiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Moisio i Finland. Surname Moisio in Finland.

©Tuomas Salste