Molkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Molkka

Molkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Molkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Molkka on noin sijalla 19 000.

Molkka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Molkka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Molkka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Molkka

Molkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Molkka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Molkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Molkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Molkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Molkka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Молкка tarkoittaa nimeä Molkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Molca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Molkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Molla Molkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Molkka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Molkka i Finland. Surname Molkka in Finland.

©Tuomas Salste