Mönkölä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mönkölä

Mönkölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mönkölä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 2015 45

v. 2016 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mönkölä on noin sijalla 12 000.

Mönkölä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mönkölä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mönkölä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mönkölä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mönkölä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mönkölä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mönkölä-nimisiä on 45.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мёнкёля ("Mjonkjolja") tarkoittaa nimeä Mönkölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Monkola tai Moenkoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mönkölä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mönkölä i Finland. Surname Mönkölä in Finland.

©Tuomas Salste