Monto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Monto

Monto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Montojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 438 max

v. 2014 373

v. 2015 368

v. 2016 367

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Monto on noin sijalla 2 300.

Monto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Monto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Montoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 51 Monnon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Montojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jääski (12 vainajaa), Ruokolahti (9) sekä Rautu (4). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Monto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1995

Sana Monto tai Monnon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Monto

Monto (paikannimi)Katuosoitteissa

Monto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Monto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Monto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Monnontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Monto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Monnot ulkomailla

Ruotsissa Monto oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 370 henkeä, joiden sukunimi oli MONTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 360 henkeä, joiden sukunimi oli MONTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Монто tarkoittaa nimeä Monto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mondå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Monto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mona Monto.

Samankaltaisia nimiä kuin Monto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: monnot.com, monnot.net, monto.com, monto.eu, monto.fi, monto.info, monto.net, monto.org, monnot.eu, monnot.fi, monnot.info, monnot.name, monnot.org, monto.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Monto i Finland. Surname Monto in Finland.

©Tuomas Salste