Mört: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mört

Mört on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mört-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 141

v. 2014 147

v. 2015 151

v. 2016 153

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mört on noin sijalla 4 800.

Nimellä on historiaa, sillä Mört on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin Mört on lyhyt nimi.

Mört on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mört ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Mört-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Mört-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mört, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–1991

Sana Mört esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Mört osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mört esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mörtgränd, Mörtgränden, Mörtvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Mört-suku ulkomailla

Ruotsissa Mört oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 100 henkeä, joiden sukunimi oli MORT.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 556 henkeä, joiden sukunimi oli MORT.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 313 henkeä, joiden sukunimi oli MORT.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Mort tai Moert, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mört

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mort.com, mort.eu, mort.fi, mort.info, mort.org, mort.name, mort.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mört i Finland. Surname Mört in Finland.

©Tuomas Salste