Möttö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Möttö

Möttö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Möttöjen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 127 max

v. 2014 101

v. 2015 100

v. 2016 100

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Möttö on noin sijalla 6 700.

Möttö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Möttö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Möttöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Mötön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Möttö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Möttö

Möttö (paikannimi)

Möttö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Möttö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Möttö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mötöt ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 100 henkeä, joiden sukunimi oli MOTTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 566 henkeä, joiden sukunimi oli MOTTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 26 henkeä, joiden sukunimi oli MOTTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мёттё ("Mjottjo") tarkoittaa nimeä Möttö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Motto tai Moettoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Möttö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: motot.com, motot.eu, motot.fi, motot.info, motot.net, motto.info, motto.net, motto.org, motot.name, motot.org, motto.com, motto.eu, motto.fi, motto.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Möttö i Finland. Surname Möttö in Finland.

©Tuomas Salste