Möykkymäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Möykkymäki

Möykkymäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Möykkymäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 34

v. 2016 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Möykkymäki on noin sijalla 15 000.

Möykkymäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Möykkymäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Möykkymäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Möykkymäki

Möykkymäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Möykkymäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Möykkymäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Möykkymäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Möykkymäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Möykkymäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мёуккюмяки ("Mjoukkjumjaki") tarkoittaa nimeä Möykkymäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Möÿckÿmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Möykkymäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Moykkymaki tai Moeykkymaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Möykkymäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Möykkymäki i Finland. Surname Möykkymäki in Finland.

©Tuomas Salste