Muikku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muikku

Muikku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Muikku.

Muikkujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 780 max

v. 2014 761

v. 2015 761

v. 2016 763

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muikku on noin sijalla 1 200.

Muikku on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Muikku ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Muikku on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Muikku on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Muikku ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 171 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Muikkuja on 763.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1933

Muikkuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Muikun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Muikkujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pielisjärvi (47 vainajaa), Lieksa (4), Leppävirta (3) sekä Joutseno (3). Lähes kaikki asuivat Kymenlaaksossa ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Muikku, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2002

Sana Muikku tai Muikun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Muikku

Muikku (paikannimi)Katuosoitteissa

Muikku on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Muikku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muikku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muikkukatu, Muikkukuja, Muikkupolku, Muikkutie, Muikuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Muikku-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Muikut ulkomailla

Ruotsissa Muikku oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муйкку tarkoittaa nimeä Muikku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mui Muikku.

Samankaltaisia nimiä kuin Muikku

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: muikku.com, muikku.fi, muikku.info, muikku.net, muikku.org, muikku.eu, muikku.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Muikku i Finland. Surname Muikku in Finland.

©Tuomas Salste