Mukkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mukkala

Mukkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mukkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 259 max

v. 2014 286

v. 2015 291

v. 2016 288

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mukkala on noin sijalla 2 800.

Mukkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mukkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Mukkala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Mukkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mukkala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (10 vainajaa), Helsinki (4) sekä Ilmajoki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mukkala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mukkala tai Mukkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mukkala

Mukkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Mukkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mukkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mukkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mukkalankuja, Mukkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mukkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mukkalat ulkomailla

Ruotsissa Mukkala oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муккала tarkoittaa nimeä Mukkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mukhtar Mukkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Mukkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mukkala.com, mukkala.fi, mukkala.net, mukkala.eu, mukkala.info, mukkala.name, mukkala.org, mukkalat.com, mukkalat.eu, mukkalat.fi, mukkalat.info, mukkalat.name, mukkalat.net, mukkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mukkala i Finland. Surname Mukkala in Finland.

©Tuomas Salste