Muotkavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muotkavaara

Muotkavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Muotkavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muotkavaara on noin sijalla 17 000.

Muotkavaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Muotkavaara on melko pitkä nimi.

Muotkavaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Muotkavaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Muotkavaara

Muotkavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Muotkavaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä valtakunnan rajapyykki.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Muotkavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muotkavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muotkavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Muotkavaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муоткаваара tarkoittaa nimeä Muotkavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mootcafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Muotkavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Muotkavaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Muotkavaara i Finland. Surname Muotkavaara in Finland.

©Tuomas Salste