Mursu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mursu

Mursu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mursujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 361 max

v. 2014 409

v. 2015 407

v. 2016 411

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mursu on noin sijalla 2 000.

Mursu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mursu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mursu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mursu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mursu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 89 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mursuja on 411.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Mursuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Mursun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mursujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Posio (20 vainajaa), Kuusamo (6), Yli-Ii (3) sekä Salmi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mursu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Mursu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mursu

Mursu (paikannimi)Katuosoitteissa

Mursu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mursu jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mursu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mursuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mursu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mursut ulkomailla

Ruotsissa Mursu oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мурсу tarkoittaa nimeä Mursu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mursal Mursu.

Samankaltaisia nimiä kuin Mursu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mursu.com, mursu.eu, mursu.fi, mursu.info, mursu.net, mursu.org, mursu.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mursu i Finland. Surname Mursu in Finland.

©Tuomas Salste