Murtojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murtojärvi

Murtojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Murtojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 56

v. 2016 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtojärvi on noin sijalla 10 000.

Murtojärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Murtojärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Murtojärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Murtojärvi

Murtojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Murtojärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Murtojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Murtojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtojärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Murtojärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртоярви ("Murtojarvi") tarkoittaa nimeä Murtojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murtoierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Murtojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Murtojarvi tai Murtojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muru Murtojärvi tai Murad Murtojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtojärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Murtojärvi i Finland. Surname Murtojärvi in Finland.

©Tuomas Salste