Murtolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murtolahti

Murtolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Murtolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtolahti on noin sijalla 11 000.

Murtolahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Murtolahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Murtolahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1925–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1960

Sana Murtolahti tai Murtolahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Murtolahti

Murtolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Murtolahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Murtolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Murtolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtolahdenkuja, Murtolahdentie, Murtolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Murtolahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртолахти tarkoittaa nimeä Murtolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murtolachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Murtolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muru Murtolahti tai Murad Murtolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtolahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Murtolahti i Finland. Surname Murtolahti in Finland.

©Tuomas Salste