Murtomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murtomäki

Murtomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Murtomäki.

Murtomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 569 max

v. 2014 589

v. 2015 585

v. 2016 587

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtomäki on noin sijalla 1 500.

Murtomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Murtomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Murtomäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 50 Murtomäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Murtomäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (5 vainajaa), Keuruu (4), Ähtäri (4) sekä Pyhäjärvi Ol (4). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Murtomäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2004

Sana Murtomäki tai Murtomäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Murtomäki

Murtomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Murtomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 91 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Murtomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Murtomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtomäenkuja, Murtomäentaival, Murtomäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Murtomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Murtomäet ulkomailla

Ruotsissa Murtomäki oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртомяки ("Murtomjaki") tarkoittaa nimeä Murtomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Murtomaki tai Murtomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muru Murtomäki tai Murad Murtomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtomäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: murtomaki.com, murtomaki.fi, murtomaet.com, murtomaet.eu, murtomaet.fi, murtomaet.info, murtomaet.name, murtomaet.net, murtomaet.org, murtomaki.eu, murtomaki.info, murtomaki.name, murtomaki.net, murtomaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Murtomäki i Finland. Surname Murtomäki in Finland.

©Tuomas Salste