Murtoperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murtoperä

Murtoperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Murtoperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 75

v. 2016 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtoperä on noin sijalla 8 200.

Murtoperä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Murtoperä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Murtoperä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Murtoperä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Murtoperä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Murtoperä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Murtoperiä on 76.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947

Sana Murtoperän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Murtoperä

Murtoperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Murtoperä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Murtoperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Murtoperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtoperäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Murtoperä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртоперя ("Murtoperja") tarkoittaa nimeä Murtoperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Murtopera tai Murtoperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muru Murtoperä tai Murad Murtoperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtoperä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Murtoperä i Finland. Surname Murtoperä in Finland.

©Tuomas Salste