Mustajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustajärvi

Mustajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Mustajärvi.

Mustajärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 391 max

v. 2014 624

v. 2015 627

v. 2016 628

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustajärvi on noin sijalla 1 400.

Mustajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mustajärvi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Mustajärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mustajärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mustajärviä on 628.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1930

Mustajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Mustajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mustajärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Evijärvi (8 vainajaa), Ylitornio (5) sekä Karunki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustajärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mustajärvi tai Mustajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mustajärvi

Mustajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 104 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustajärvenkuja, Mustajärvenraitti, Mustajärventie, Mustajärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mustajärvet ulkomailla

Ruotsissa Mustajärvi oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустаярви ("Mustajarvi") tarkoittaa nimeä Mustajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mustajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mustajarvi tai Mustajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Mustajärvi tai Mustikka Mustajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustajärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mustajarvi.com, mustajarvi.fi, mustajarvi.net, mustajarvet.com, mustajarvet.eu, mustajarvet.fi, mustajarvet.info, mustajarvet.name, mustajarvet.net, mustajarvet.org, mustajarvi.eu, mustajarvi.info, mustajarvi.name, mustajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustajärvi i Finland. Surname Mustajärvi in Finland.

©Tuomas Salste