Mustakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustakallio

Mustakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mustakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 230 max

v. 2014 295

v. 2015 297

v. 2016 295

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustakallio on noin sijalla 2 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustakallio on melko pitkä nimi.

Mustakallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustakallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Mustakallioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Mustakallion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mustakallioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjoki (5 vainajaa) sekä Helsinki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustakallio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1978

Sana Mustakallio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mustakallio

Mustakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustakallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustakallio, Mustakallionkuja, Mustakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustakallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустакаллио tarkoittaa nimeä Mustakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustacalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mustakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Mustakallio tai Mustikka Mustakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustakallio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mustakallio.com, mustakallio.fi, mustakallio.net, mustakallio.eu, mustakallio.info, mustakallio.name, mustakallio.org, mustakalliot.com, mustakalliot.eu, mustakalliot.fi, mustakalliot.info, mustakalliot.name, mustakalliot.net, mustakalliot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustakallio i Finland. Surname Mustakallio in Finland.

©Tuomas Salste