Mustakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustakorpi

Mustakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mustakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustakorpi on noin sijalla 16 000.

Mustakorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mustakorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustakorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1990

Sana Mustakorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mustakorpi

Mustakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustakorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 145 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustakorpi, Mustakorpivägen, Mustakorvenkatu, Mustakorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustakorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустакорпи tarkoittaa nimeä Mustakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustacorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mustakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Mustakorpi tai Mustikka Mustakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustakorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustakorpi i Finland. Surname Mustakorpi in Finland.

©Tuomas Salste