Mustaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustaniemi

Mustaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mustaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 329 max

v. 2014 357

v. 2015 357

v. 2016 358

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustaniemi on noin sijalla 2 300.

Mustaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Mustaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Mustaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mustaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mustaniemi

Mustaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 307 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustaniemenkuja, Mustaniemenraitti, Mustaniementie, Mustaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mustaniemet ulkomailla

Ruotsissa Mustaniemi oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустаниеми ("Mustanijemi") tarkoittaa nimeä Mustaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Mustaniemi tai Mustikka Mustaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mustaniemi.fi, mustaniemi.net, mustaniemet.com, mustaniemet.eu, mustaniemet.fi, mustaniemet.info, mustaniemet.name, mustaniemet.net, mustaniemet.org, mustaniemi.com, mustaniemi.eu, mustaniemi.info, mustaniemi.name, mustaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustaniemi i Finland. Surname Mustaniemi in Finland.

©Tuomas Salste