Mustikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustikka

Mustikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mustikoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 72 max

v. 2014 61

v. 2015 63

v. 2016 63

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikka on noin sijalla 9 500.

Mustikka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mustikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1930

Mustikoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Mustikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mustikka tai Mustikan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mustikka

Mustikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikantie, Mustikkakaari, Mustikkakatu, Mustikkakuja, Mustikkamaantie, Mustikkamutka, Mustikkapiha, Mustikkapolku, Mustikkapuistikko, Mustikkarinne, Mustikkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mustikka

Mustikka on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Mustikka oli yhtenä etunimenä 22 naisella. Samaan aikaan Mustikka oli 63 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (20 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Mustikat ulkomailla

Ruotsissa Mustikka oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустикка tarkoittaa nimeä Mustikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Mustikka tai Muska Mustikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mustikat.com, mustikka.com, mustikka.org, mustikat.eu, mustikat.fi, mustikat.info, mustikat.name, mustikat.net, mustikat.org, mustikka.eu, mustikka.fi, mustikka.info, mustikka.name, mustikka.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustikka i Finland. Surname Mustikka in Finland.

©Tuomas Salste