Mustikkamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustikkamäki

Mustikkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mustikkamäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkamäki on noin sijalla 11 000.

Mustikkamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkamäki on melko pitkä nimi.

Mustikkamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustikkamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mustikkamäki tai Mustikkamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mustikkamäki

Mustikkamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikkamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 159 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustikkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkamäentie, Mustikkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustikkamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустиккамяки ("Mustikkamjaki") tarkoittaa nimeä Mustikkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mustikkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mustikkamaki tai Mustikkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustikka Mustikkamäki tai Mustaf Mustikkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustikkamäki i Finland. Surname Mustikkamäki in Finland.

©Tuomas Salste