Mustikkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustikkaniemi

Mustikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mustikkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 30

v. 2016 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkaniemi on noin sijalla 16 000.

Mustikkaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkaniemi on melko pitkä nimi.

Mustikkaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mustikkaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mustikkaniemi

Mustikkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikkaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mustikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mustikkaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустикканиеми ("Mustikkanijemi") tarkoittaa nimeä Mustikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mustikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustikka Mustikkaniemi tai Mustaf Mustikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mustikkaniemi i Finland. Surname Mustikkaniemi in Finland.

©Tuomas Salste