Musto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Musto

Musto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 75 max

v. 2014 58

v. 2015 58

v. 2016 57

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Musto on noin sijalla 10 000.

Musto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Musto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Musto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1921

Musto-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Muston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Musto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922–1943

Sana Musto tai Muston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Musto

Musto (paikannimi)Katuosoitteissa

Musto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Musto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Musto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Musto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mustot ulkomailla

Ruotsissa Musto oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 54 henkeä, joiden sukunimi oli MUSTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 421 henkeä, joiden sukunimi oli MUSTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 62 henkeä, joiden sukunimi oli MUSTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мусто tarkoittaa nimeä Musto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustaf Musto tai Mustikka Musto.

Samankaltaisia nimiä kuin Musto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: musto.com, musto.eu, musto.info, musto.net, musto.org, musto.fi, musto.name, mustot.com, mustot.eu, mustot.fi, mustot.info, mustot.name, mustot.net, mustot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Musto i Finland. Surname Musto in Finland.

©Tuomas Salste