Muurainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muurainen

Muurainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Muuraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 61

v. 2015 61

v. 2016 60

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muurainen on noin sijalla 9 800.

Muurainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Muurainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Muurainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Muurainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Muurainen

Muurainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Muurainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Muurainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muurainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muuraisentie, Sulkavanjärven Muurainen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Muurainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муурайнен tarkoittaa nimeä Muurainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Muurainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muurainen tai Muuse Muurainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Muurainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: muurainen.com, muurainen.eu, muurainen.fi, muurainen.info, muurainen.name, muurainen.net, muurainen.org, muuraiset.com, muuraiset.eu, muuraiset.fi, muuraiset.info, muuraiset.name, muuraiset.net, muuraiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Muurainen i Finland. Surname Muurainen in Finland.

©Tuomas Salste