Muurikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muurikainen

Muurikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Muurikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 110

v. 2015 110

v. 2016 111

v. 2017 110

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muurikainen on noin sijalla 6 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Muurikainen on melko pitkä nimi.

Paikannimi Muurikainen

Muurikainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Muurikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muurikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muurikainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muurikaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муурикайнен tarkoittaa nimeä Muurikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muricain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Muurikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muurikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Muurikainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Muurikainen, Finland.

©Tuomas Salste