Myhkyrä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myhkyrä

Myhkyrä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Myhkyröiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myhkyrä on noin sijalla 20 000.

Myhkyrä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Myhkyrä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Myhkyrä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Myhkyrä

Myhkyrä (paikannimi)Katuosoitteissa

Myhkyrä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Myhkyrä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myhkyrä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myhkyrä. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Myhkyrä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюхкюря ("Mjuhkjurja") tarkoittaa nimeä Myhkyrä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿchkÿrä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myhkyrä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myhkyra tai Myhkyrae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Myhkyrä i Finland. Surname Myhkyrä in Finland.

©Tuomas Salste