Mylly: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mylly

Mylly on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mylly-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 259 max

v. 2014 273

v. 2015 274

v. 2016 276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mylly on noin sijalla 2 900.

Mylly on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mylly ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Myllyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Myllyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mylly-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Paavola (6 vainajaa), Janakkala (4) sekä Oulainen (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mylly, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1890–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Mylly, Myllyn tai Myllyt esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mylly

Mylly (paikannimi)Katuosoitteissa

Mylly on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rakennus, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mylly jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mylly esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haimoon Myllytie, Jorvaksen Myllytie, Mikkolan Myllytie, Myllyahde, Myllyaukio, Myllyhaara, Myllyharju, Myllykaari, Myllykatu, Myllykuja, Myllykulma, Myllymaantie, Myllyn metsätie, Myllynkatu, Myllynkuja, Myllynmutka, Myllyntanhua, Myllyntie, Myllyperä, Myllypiha, Myllypolku, Myllyraitti, Myllyrinne, Myllytaival, Myllytanhua, Myllytie, Nummisten Myllyn tie, Oksavan Myllytie, Pyhäluoman Myllyntie, Ratulan Myllytie, Vanha Myllypolku, Vanha Myllyrinne, Vanha Myllytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mylly-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Myllyt ulkomailla

Ruotsissa Mylly oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллю ("Mjullju") tarkoittaa nimeä Mylly. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mylly olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Mylly

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mylly.com, mylly.eu, mylly.fi, mylly.info, mylly.net, mylly.org, mylly.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mylly i Finland. Surname Mylly in Finland.

©Tuomas Salste