Myllylahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllylahti

Myllylahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Myllylahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 2014 233

v. 2015 235

v. 2016 238

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllylahti on noin sijalla 3 300.

Myllylahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Myllylahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Myllylahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Myllylahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Myllylahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 107 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Myllylahtia on 238.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1977

Sana Myllylahti tai Myllylahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Myllylahti

Myllylahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllylahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 207 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Myllylahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllylahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllylahdenpolku, Myllylahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Myllylahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюлахти ("Mjulljulahti") tarkoittaa nimeä Myllylahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myllylahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllylahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: myllylahti.fi, myllylahti.net, myllylahdet.com, myllylahdet.eu, myllylahdet.fi, myllylahdet.info, myllylahdet.name, myllylahdet.net, myllylahdet.org, myllylahti.com, myllylahti.eu, myllylahti.info, myllylahti.name, myllylahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Myllylahti i Finland. Surname Myllylahti in Finland.

©Tuomas Salste