Myllyntaus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllyntaus

Myllyntaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Myllyntausten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 44

v. 2016 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllyntaus on noin sijalla 12 000.

Myllyntaus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Myllyntaus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Myllyntaus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Myllyntaus

Myllyntaus (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllyntaus on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Myllyntaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllyntaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllyntauksentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Myllyntaus-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюнтаус ("Mjulljuntaus") tarkoittaa nimeä Myllyntaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿndaus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myllyntaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyntaus

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Myllyntaus i Finland. Surname Myllyntaus in Finland.

©Tuomas Salste