Myllyviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllyviita

Myllyviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Myllyviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 82

v. 2015 82

v. 2016 80

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllyviita on noin sijalla 7 900.

Myllyviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Myllyviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Myllyviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Myllyviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Myllyviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Myllyviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Myllyviitoja on 80.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1974

Sana Myllyviita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllyviita

Myllyviita (paikannimi)

Myllyviita on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Myllyviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Myllyviita-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллювийта ("Mjulljuvijta") tarkoittaa nimeä Myllyviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿfwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myllyviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyviita

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: myllyviita.fi, myllyviita.net, myllyviita.com, myllyviita.eu, myllyviita.info, myllyviita.name, myllyviita.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Myllyviita i Finland. Surname Myllyviita in Finland.

©Tuomas Salste