Nabb: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nabb

Nabb on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Nabb-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 153

v. 2014 153

v. 2015 149

v. 2016 149

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nabb on noin sijalla 4 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Nabb on lyhyt nimi. Nabb päättyy b-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nabb on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nabb ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nabb-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Nabb-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1988

Sana Nabb esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nabb

Nabb (paikannimi)Katuosoitteissa

Nabb on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nabb jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nabb esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nabbgränd. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nabb-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nabb-suku ulkomailla

Ruotsissa Nabb oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 424 henkeä, joiden sukunimi oli NABB.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli NABB.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nabil Nabb tai Nabila Nabb.

Samankaltaisia nimiä kuin Nabb

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nabb.eu, nabb.info, nabb.net, nabb.org, nabb.com, nabb.fi, nabb.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nabb i Finland. Surname Nabb in Finland.

©Tuomas Salste