Näkkäläjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Näkkäläjärvi

Näkkäläjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Näkkäläjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 135

v. 2015 134

v. 2016 136

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Näkkäläjärvi on noin sijalla 5 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Näkkäläjärvi on melko pitkä nimi.

Näkkäläjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Näkkäläjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Näkkäläjärvi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Näkkäläjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Näkkäläjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 93 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Näkkäläjärviä on 136.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Näkkäläjärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Näkkäläjärvi

Näkkäläjärvi (paikannimi)

Näkkäläjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Näkkäläjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Näkkäläjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Näkkäläjärvet ulkomailla

Norjassa Nækkælæjærvi oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Няккяляярви ("Njakkjaljajarvi") tarkoittaa nimeä Näkkäläjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Näckäläierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Näkkäläjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nakkalajarvi tai Naekkaelaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nakkalajarvi.com, nakkalajarvi.fi, nakkalajarvi.net, nakkalajarvet.com, nakkalajarvet.eu, nakkalajarvet.fi, nakkalajarvet.info, nakkalajarvet.name, nakkalajarvet.net, nakkalajarvet.org, nakkalajarvi.eu, nakkalajarvi.info, nakkalajarvi.name, nakkalajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Näkkäläjärvi i Finland. Surname Näkkäläjärvi in Finland.

©Tuomas Salste