Narva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Narva

Narva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Narva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 69

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Narva on noin sijalla 8 800.

Narva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Narva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Narva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2006

Sana Narva tai Narvan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Narva

Narva (paikannimi)Katuosoitteissa

Narva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Narva jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Narva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Narvagränden, Narvankuja, Narvanraitti, Narvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Narva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Narvat ulkomailla

Ruotsissa Narva oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 106 henkeä, joiden sukunimi oli NARVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нарва tarkoittaa nimeä Narva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Narfwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Narva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Narin Narva.

Samankaltaisia nimiä kuin Narva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: narva.fi, narva.info, narva.net, narva.org, narva.com, narva.eu, narva.name, narvat.com, narvat.eu, narvat.fi, narvat.info, narvat.name, narvat.net, narvat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Narva i Finland. Surname Narva in Finland.

©Tuomas Salste