Nesterinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nesterinen

Nesterinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nesteristen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nesterinen on noin sijalla 21 000.

Nesterinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nesterinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nesterinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нестеринен tarkoittaa nimeä Nesterinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nesterin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nesterinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nestor Nesterinen tai Nessa Nesterinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Nesterinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nesterinen i Finland. Surname Nesterinen in Finland.

©Tuomas Salste