Neuvonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Neuvonen

Neuvonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Neuvonen.

Neuvosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1758 max

v. 2014 1814

v. 2015 1831

v. 2016 1829

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Neuvonen on noin sijalla 450.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Neuvonen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Neuvonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Neuvonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Neuvonen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Neuvonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Neuvonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 120 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Neuvosia on 1 829.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Neuvosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 150 Neuvosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Neuvosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Saari (17 vainajaa), Pieksämäen maalaiskunta (15) sekä Haukivuori (15). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Neuvonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 81.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2005

Sana Neuvonen, Neuvosen tai Neuvoset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Neuvonen

Neuvonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Neuvonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Neuvonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Neuvonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neuvosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Neuvonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Neuvoset ulkomailla

Ruotsissa Neuvonen oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Неувонен tarkoittaa nimeä Neuvonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Neufwoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Neuvonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Neuvonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: neuvonen.com, neuvonen.fi, neuvonen.info, neuvonen.net, neuvonen.org, neuvoset.com, neuvoset.fi, neuvonen.eu, neuvonen.name, neuvoset.eu, neuvoset.info, neuvoset.name, neuvoset.net, neuvoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Neuvonen i Finland. Surname Neuvonen in Finland.

©Tuomas Salste