Nevala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nevala

Nevala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 500:s suomalainen on Nevala.

Nevaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1966 max

v. 2014 2208

v. 2015 2209

v. 2016 2199

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nevala on noin sijalla 400.

Nevala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nevala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nevala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Nevala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nevala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 349 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nevaloita on 2 199.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Nevaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 132 Nevalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nevaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (16 vainajaa), Teuva (13) sekä Kuusamo (12). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nevala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 86.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Nevala tai Nevalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nevala

Nevala (paikannimi)Katuosoitteissa

Nevala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 239 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nevala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nevala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nevala, Nevalankuja, Nevalanmaantie, Nevalanraitti, Nevalantie, Nevalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nevala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nevalat ulkomailla

Ruotsissa Nevala oli 158 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 432 henkeä, joiden sukunimi oli NEVALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Невала tarkoittaa nimeä Nevala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nefwala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nevala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Neve Nevala.

Samankaltaisia nimiä kuin Nevala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nevala.com, nevala.eu, nevala.fi, nevala.info, nevala.net, nevala.name, nevala.org, nevalat.com, nevalat.eu, nevalat.fi, nevalat.info, nevalat.name, nevalat.net, nevalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nevala i Finland. Surname Nevala in Finland.

©Tuomas Salste