Nick: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nick

Nick on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Nick-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 55

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nick on noin sijalla 11 000.

Nick-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nick on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nick on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nick ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Nick esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Etunimi Nick

Nick on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Nick oli yhtenä etunimenä 86 miehellä. Samaan aikaan Nick oli 54 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (77 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9).

Nick-suku ulkomailla

Tanskassa Nick on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 136 henkeä, joiden sukunimi oli NICK.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli NICK.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nicke Nick tai Nicole Nick.

Samankaltaisia nimiä kuin Nick

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nick i Finland. Surname Nick in Finland.

©Tuomas Salste